Stoppet med defekt lastsikring

Vegvesenet stoppet denne lastebilen i går.

Denne lastebilen ble stoppet på Veblungsnes i går.   Foto: Statens vegvesen

  Foto: Statens vegvesen

Nyheter

- Vi fikk stoppet vogntoget ved en tilfedighet, forteller Frank Sandvik i Statens vegvesen. Det skjedde mandag da kontrollørene var en tur til Åndalsnes i forbindelse med en storbilkontroll på Horgheimseidet. På Øran ble de oppmerksom på vogntoget som var på veg i retning Ålesund.

- Lasten hang utover siden. Det var en trailer med materialer og lasten var 21 tonn, forteller Sandvik. Vogntoget ble stoppet ved Veblungsnes og ble ført med ledebil til Innfjorden for omlasting.

- Sjåføren var ydmyk og sjokkert over at lasset hadde forskjøvet seg. Han var tekknemlig for at han hadde blitt stoppet, sier Sandvik og legger til at dette kunne ha gått riktig ille, eneten ved at hengeren hadde veltet, eller ved at lasten hadde falt av.

- Sjåføren ble bøtelagt?

- Nei, normalt så ville det ha skjedd, men lasset var sikret i henhold til forskriftene. Det burde derimot ha vært etterstrammet. Dette var i ei gråsone for anmeldelse eller ikke.

Kontroll to dager på rad

Vegvesenet har hatt kontroll to dager på rad på Horgheimseidet. På mandag ble det ilagt fem kjøreforbud på grunn av mindre forhold. På tirsdag var utskrevet tre vektgebyr med kjøreforbud og påvist bremsemangler på ett vogntog da Åndalsnes Avis snakket med Frank Sandvik rundt klokka 13.00.

Sandvik forteller til slutt at det i alle hovedsak er tyngre kjøretøy som har blitt kontrollert, men at de også, fra tid til annen, kontrollerer mindre varebiler.