- 34 bedrifter og organisasjoner er påmeldt

Nordveggen ønsker å samle aktører innenfor adventure-turisme i et stort, regionalt nettverk.

Jan Sverre Siverten og Helene Rødseth i Nordveggen er glade for den store interessen rundt arenaprosjektet.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

Nyheter

Det finnes i dag to "arenaprosjekter" innen reiseliv i Norge, nemlig Arena Usus (Telemark og Sørlandet) og Vintertroms (Troms). Nå vil Nordveggen og deres samarbeidspartnere at vår region skal få det tredje.

Og det virker det som mange synes er en god ide: Hele 34 bedrifter og organisasjoner har meldt seg på workshopen torsdag, som skal kickstarte søknadsprossessen.

- Vi vil at vår region skal ta posisjonen som adventure-region nummer 1 i Norge. Vi er veldig glade for at så mange har vist interesse for prosjektet, sier Jan Sverre Sivertsen, prosjektleder i Nordveggen.

Arena for "adventure-turisme"

"Arenaprosjekter" er en ordning i regi av Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og SIVA. De tilbyr finansiell og faglig støtte til langsiktig utvikling av regionale næringsmiljøer.

Målet er at å stimulere til økt innovasjon og styrket konkurranseevne gjennom samabeid mellom bedrifter og aktører.

- Vi ønsker å samle næringa i et felles løft. Dette er i stor grad små bedrifter, som ikke har ressurser til å drive mye med utvikling, hverken av produkter eller markedsføring. Vi håper at samarbeid og støtte kan være til hjelp for hele næringa, sier Sivertsen.

Høgskulen i Molde kommer til workshopen, og i tillegg står en rekke reiselivsaktører på lista over deltagere.

- I tillegg til de 34, har flere signalisert at de er interessert i prosjektet, selv om de ikke hadde anledning til å komme torsdag. Det synes vi er veldig positivt, sier Sivertsen.

Under workshopen vil det bli gitt informasjon om Arenaprosjektet, i tillegg til at det blir workshop og diskusjon rundt hvilke muligheter som ligger i vårt område.