- Det blåste skikkelig

- Lite med søvn fra klokka halv ett til rundt klokka fire i natt, sier ordføreren.

Seks år gamle Tobias S. Melbø var den klart yngste av de som overnattet i gapahuken sammen med ordfører Lars Olav Hustad natt til tirsdag. 

Nyheter

- Men utover at det blåste skikkelig opp så gikk dette veldig greit. Alle er i form etter natta og nå blir det frokost snart når skoleelever kommer opp hit, sa ordfører Lars Olav Hustad til Åndalsnes Avis klokka 08.30 tirsdag morgen.

Han hadde funnet sin plass i gapahuken sammen med lokale speidere, utøvere fra DNT Ung lokalt, ungdomsrådet og Marte Melbø fra Friluftsrådet.

- Hvorfor jeg takket ja til dette? Fordi det er viktig å markere Friluftslivets år. Det var Friluftsrådet som utfordret miljøministeren som igjen utfordret kommunene og ordførerne rundt omkring i landet. Friluftlivets år er i tråd med vår visjon "Verdens beste kommune for naturglade mennesker" og det er viktig for oss å være med på markeringen. Både nå ved starten og utover i året, sier Hustad.

- Jeg kommer til å huske denne opplevelsen. det å være sammen med så mye kjekk ungdom er hyggelig, sier ordføreren som tror han har sovet rundt fire timer i løpet av natta. Dagen har såvidt startet for ordføreren; blant annet skal han være med på et tilsyn som Fylkesmannen i Møre og Romsdal skal ha tirsdag.


- Jeg snorker

Ordføreren tok mandag kveld turen til Nebba sammen med speiderne.

 

Tjuvåpner Friluftlivets år

Raumaordfører Lars Olav Hustad blir den første ordføreren i landet.