Tjuvåpner Friluftlivets år

Raumaordfører Lars Olav Hustad blir den første ordføreren i landet.

Natt ute. Ordfører Lars Olav Hustad blir den første ordføreren i landet som skal sove ute for å markere at vi nå er inne i Friluftlivets år. Foto: Evy Kavli. 

Nyheter

– Det er av praktiske hensyn, sier Lars Olav Hustad. Han skal sove ute natta mellom den 12. og den 13. januar for å markere åpningen av Friluftlivets år 2015.

Og siden den offisielle åpningen ellers i landet er ett døgn seinere, er det i Rauma at året blir åpnet først.Ordføreren skal overnatte i Grindbygget på Nebba. I grindbygget på Åfarnes skal kultursjef Øystein Valde sove og i Måndalen er det i skrivende stund ikke helt klart hvem det blir.

– Klokka 09.30 neste dag blir både barne- og ungdomsskolene på Åndalsnes invitert til å spise frokost sammen med ordføreren. Også elevene i Måndalen og på Åfarnes blir invitert til å møte opp på morgenen dagen etter. Nordveggen skal stille med frukt på alle tre stedene.

- Jeg er forberedt på at det kan bli kaldt, men jeg tror samtidig at det kan bli ei fin natt. Som ordfører i Rauma ser jeg fram til å fronte Friluftlivets år. Jeg oppfordrer også andre i Rauma til enten å ta ei natt ute i det fri eller å spise matpakka si ute i naturen den 13. januar, sier ordfører Lars Olav Hustad.