Gratis utstyr til skidagen eller fjellturen

– Kommer et barnebarn på besøk, kan du låne ski eller skøyter av oss, sier Kairith Fugledal Kvarsnes.

For alle. Daglig leder i Rauma Frivillighetssentral viser frem alt det nye sportsutstyret de nå har fått til utlån. – Alle kan låne av oss, påpeker hun. 

Nyheter

For absolutt alle kan låne utstyr gratis fra Rauma frivillighetssentral. Nå har sentralen også fått helt nytt alpinutstyr til ungdom.

– Det har lenge vært stor etterspørsel etter det. Vi søkte derfor etter midler for å kunne få utvidet tilbudet vårt. Vi fikk 60.000 kroner, og i tillegg til slalåmski, staver, støvler og hjelm, har vi også fått kjøpt inn liggeunderlag og fjellsko. Det hadde vi heller ikke før, forteller lederen av sentralen, Kairith Fugledal Kvarsnes.

Utlånslageret ligger i samfunnshuset og der har de også tilbud om utlån av sykler, skøyter, pulker, snowboard og komplett langrennsutstyr.

– Det er veldig populært å låne utstyr. I fjor hadde vi 200 utlån. Særlig skoler låner utstyr til skidager, men vi har også mange private som låner, forklarer Kairith.

– Hvor lenge kan man låne utstyr?

– Det er stort sette en uke. Er det perioder med mye trafikk, kan det bli kortere periode. Og lenger utlånstid hvis det er stille, sier Kairith og påpeker at det følger med et visst ansvar ved lån av såpass dyrt utstyr.

– Det er viktig at man behandler utstyret forsiktig og rengjør det etter bruk. Man er erstatningsansvarlig for skader og tap, men slitasje, er helt greit, smiler Kairith.