Bevaringsverdige Ytre Monge:

- Vi krysset ofte europavegen for å gå på do

Søsknene Anne Kristin Lauritzen og Ole Edvin Trøen vokste opp i «huset rett ved vegen», Ytre Monge, som det nå jobbes med å bevare. – Det var veldig spesielt. En gang holdt jeg på å bli tatt av en trailer, og Ole ble truffet av en personbil, forteller Anne Kristin.

70-tallet: Her er foreldrene til Anne Kristin og Ole Edvin – Petra og Gunerius Trøen, avbildet i døråpningen rundt 1977–79. Legg merke til blomsterbedene som går rundt huset. Foto: Privat 

Nyheter

Huset rett ved vegen er et landemerke de fleste får med seg på en biltur gjennom Romsdalen. Det er ikke til å unngå når trafikken på E136 passerer kun en meter fra husveggen. Med vegen så nært huset hadde familien som bodde der, både utfordringer og fordeler.