Nå vil ungdommen få tilbud om koronavaksinering i Rauma

De vil i første omgang motta én dose av vaksinen Pfizer.

Nå starter Rauma kommune med vaksinering av ungdom i 12-15-års alderen. Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB  Foto: Gorm Kallestad/NTB

Nyheter

Rauma kommune tilbyr nå koronavaksine til ungdom i alderen 12-15 år. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007, 2008 og de fra årskullet 2009 som har fylt 12 år.

Det opplyser Rauma kommune i en pressemelding.

– Vi vil starte opp med vaksinering torsdag 16. september, til alle som har fylt 12 år, den 16. og 23. september. De som fyller 12 år senere på høsten vil få tilbud om vaksinen på oppsamlingsdager utover høsten/vinteren. Vaksineringen vil foregå på kulturhuset og de som ønsker vaksinen booker selv tid på raumalegesenter.no. Bookingen åpner torsdag denne uka, skriver kommunen i pressemeldingen.

Kommunen presiserer følgende når du skal bestille time til vaksinering:

  • Ved bestilling via legesenterets nettsider: legg inn fødselsnummer og navn på barnet. Spesifiser at det gjelder vaksine.
  • Ved bestilling fra Helserespons-appen: aktiver feltet «Bestillingen gjelder andre» og legg inn ditt barn. Spesifiser at det gjelder vaksine i feltet «Hva gjelder det?»

Vaksinasjonen skal bestå av én dose i denne omgang og det benyttes vaksinen Pfizer (Comirnaty fra BioNTech/Pfizer).

Barn og unge 12- 15 år som allerede har gjennomgått infeksjon, bør foreløpig ikke motta vaksine. De vil være godt beskyttet mot ny infeksjon.

Siden denne aldersgruppen ikke er helserettslig myndig, og koronavaksinasjon ikke er en del av barnevaksinasjonsprogrammet, må det innhentes samtykke fra begge foresatte.

Det er gått ut informasjon til alle i denne aldersgruppen via skolene i dag, og det vil deles ut samtykkeskjemaer. Skjema kan også lastes ned via kommunens koronasider.

Skjemaet må signeres av foresatte og tas med på vaksineringsdagen. De som ønsker å ha med deg en foresatt til selve vaksineringen har mulighet til det.