«Formidler turglede og jakten på gode turøyeblikk på en nær og ekte måte»

Her er hele begrunnelsen for «Årets Fjellgeit 2021»:

Åndalsnes sommeren 2005: Donning Sonja mottar hedersprisen «Årets Fjellgeit» under festforestillingen til Norsk Fjellfestival på Åndalsnes kino. Foto: Anders Hagen 

Nyheter

I år går prisen til to personer som gjennom media, artikler, blogg og sosiale kanaler har formidlet turglede og jakten på gode turøyeblikk på en nær og ekte måte. Det de selv kaller turmagi. De har vist oss både små og store opplevelser, korte og lange turer – og hvordan naturen gjør at en får bedre tid sammen til å undre, le, gråte og mestre. De beviser at store ekspedisjoner er mulig selv med små barn. Og kanskje like viktig viser de at nærturene også er store opplevelser og gode arenaer for glede og mestring. Sammen vekker de både mosjonisten og eventyreren i oss. De inspirerer og viser at alt er mulig – og at turøyeblikkene ligger tilgjengelig for oss rett utenfor døra. Alexander Read og datteren Mina (5), «Mina og meg», er i aller høyeste grad fjellgeiter – og det er med stor glede at vi tildeler de prisen «Årets Fjellgeit 2021» i år.»