Fra nå av blir det online booking av vaksine

Rauma kommune opplyser at de går over til online booking av koronavaksiner.

Vaksinasjonsdager er torsdager i Rauma kommune.   Foto: Tone Spieler/NTB

Nyheter

- Fra i dag kan personer i aldersgruppen 55-65 år booke vaksinetime til 17. juni på våre nettsider. Merk at det er begrenset antall plasser og at om det blir fullt så prøver man på igjen når vi åpner til uka etter, opplyser Rauma kommune på sine hjemmesider.

Kommunen er snart ferdig med å vaksinere risikogrupper og de eldste innbyggerne. De har frem til nå sendt innkallinger til vaksinering per sms eller ringt folk opp.

- Fremover blir det online booking for koronavaksinering og folk må selv ta ansvar for å bestille vaksinen, opplyser kommunen.

- Vi vil legge ut meldinger om når det åpnes for booking for de ulike målgruppene. Hvor mange vaksiner vi får hver uke vil variere fra uke til uke. Alle tilgjengelige plasser legges ut i vårt bookingsystem. Timene legges ut ca 10 dager før vaksineringsdagene. Vaksinasjonsdager er torsdager.

Bestillingen skjer på nettsidene til Rauma kommune.

Dette er kriteriene for å booke i Rauma:

  • Rauma må være din oppholdskommune eller du er folkeregistrert i kommunen.
  • Det åpnes for booking ca. 10 dager før vaksinasjonsdag for de ulike aldersgruppene. Hvilke aldersgrupper som kan booke vil oppdateres på denne siden fortløpende.
  • Hvor mange vaksiner/plasser vi får hver uke vil variere.
  • Blir det fullt i den uka det åpnes for booking for din aldersgruppe, eller at den uka ikke passer for deg, så prøver du igjen uka etter eller senere. Du kan booke time når som helst på et senere tidspunkt så lenge det tidligere har blitt åpnet opp for din aldersgruppe.
  • Du skal kun booke time til din første vaksine. Dato for andre vaksine får du tildelt når du møter til første vaksinering.
  • Du kan ikke booke time om du er yngre enn den gruppa det er åpnet for.
  • Du må ha fylt år tilsvarende gruppen det er åpnet opp for. F.eks du må ha fylt 55 år om det er åpnet for booking for aldersgruppen 55-64 år.
  • Når du booker time på legesenterets nettside kan du velge time fritt i to kalendere. Er det ikke ledig i den ene kan du lete i den andre. Grunnen er at vi setter to vaksiner på samme tid.