– Viktig at folk kan historien

Heidi Leren overtok et lite stykke Rauma elv sammen med heimgården, men kjente hun visste for lite om den tidligere fisketuristmagneten. Nå har Rauma elveeierlag tatt grep for å øke kunnskaps-nivået.

Bisto med finansiering: Solveig Brøste Sletta i Nordveggen har bistått med å søke etter midler for å finansiere blant annet podkast. Her sammen med Vidar Skiri og Heidi Leren.Foto: Ragnhild Bakke  Foto: Ragnhild Bakke

Nyheter

– Elva har vært sjuk i så mange år. Da blir både aktiviteten og engasjementet begrensa. Det oppleves som om vi er en generasjon som ikke har et forhold til elva eller elvas historie, sier Heidi, som for noen år siden overtok gården og elv med fiskerett. I Rauma elveeierlag er det tilknytta 93 eiendommer med fiskerett. Nå har dette laget tatt grep for å formidle og forevige historien.