Kjent motiv av romsdalsmaleren fra Drammen selges på auksjon

Kunstneren Johan Fredrik Eckersberg malte mange versjoner av «Landskap med Romsdalshorn» som nå selges på auksjon hos Blomqvist. Ett av disse henger i Måndalen.

Omfangsrikt: Ett av vel 12 versjoner av «Landskap med Romsdalshorn» av Johan Fredrik Eckersberg, pryder veggen i kontorbygget til Wenaas i Måndalen. Kari-Ann Steinan og Frank Dahle som har kontor i bygget, synes det er flott med så fine naturmalerier på veggene.   Foto: Evy Kavli

Nyheter

Kunstmaleren, som er født i Drammen i 1822, har malt mange versjoner av samme motiv, og ifølge kunstekspert hos Blomqvist, Gunnar Krogh-Hansen, kjenner man til 12 malerier av Romsdalshorn og Åndalsnes i forgrunnen. Krogh-Hansen forteller til Romsdals Budstikke at bildet som skal selges, er blitt vist både i Bergen og Ålesund og at de føler det er stor interesse for bildet. Han har også et håp om at bildet kan komme tilbake til hjemlige trakter.