Legger til rette for storsatsing på Bjorli

Bjorli kan få nytt skitrekk, nytt hotell og flere hundre nye hytter og leiligheter. Det blir nå mobilisert til ny giv for Bjorli.

PLANER: Bjorli Utvikling AS planlegger både nytt skitrekk og storstilt utbygging av overnattingskapasiteten.  Foto: Stein Siem

Nyheter

(SmP) Lesja formannskap godkjente mandag planprogrammet for en ny områdereguleringsplan for store deler av Bjorli.

– Planarbeidet legger opp til en storstilt utvikling av Bjorli som skiresort og helårs reisemål, skriver Lesja kommune i ei pressemelding.

Kommune ønsker sammen med selskapet Bjorli Utvikling AS å etablere nytt skitrekk til fjellet Bjorlitoppen. I planene ligger også hotell med 250 senger og etablering av 1000 andre varme utleiesenger i hytter eller leiligheter. Videre blir det lagt til rette for ytterligere 2500 senger i en sammenhengene hyttelandsby vestover for dagens trekk.

Mer enn hyttefelt med skitrekk

Etter en periode hvor flere hoteller har blitt nedlagt og aktiviteten på Bjorli som skisted har stått i stampe, i motsetning til andre tilsvarende steder i Innlandet, mobiliseres det til ny giv på Bjorli, skriver kommunen i pressemeldinga.

I førersetet sitter selskapet Bjorli Utvikling AS og en svært positiv Lesja kommune.

– Det er nå eller aldri, sier ordfører Mariann Skotte i Lesja i pressemeldinga.

Ambisjonen er at Bjorli skal bli noe anna enn et hyttefelt med skitrekk. Mens Bjorli i fjor bare hadde 13 registrerte sysselsatte i reiselivet, hadde Hemsedal til sammenlikning over 700 sysselsatte, ifølge SSB.

Oddbjørn Vassli er daglig leder for Bjorli Utvikling . Han har tidligere vært rådmann i Rauma kommune og daglig leder av Romsdalen AS og Romsdalsgondolen AS.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Henter inn kapital

Bak Bjorli Utvikling AS står et 60-talls lokale investorer med i hovedsak tilknytning til Lesja, Åndalsnes, Molde og Ålesund.

I tillegg er også Innovasjon Norge og Romsdalen AS med på laget.

Daglig leder Oddbjørn Vassli i Bjorli Utvikling AS trekker fram fem forutsetninger for at planene skal lykkes.

Det ene er at de må overta dagens skitrekk, Bjorli Alpinsenter. Her er en i sluttfasen om en kjøpsavtale med Wenaas-gruppen.

Det trengs også reguleringsplan for hele området, og det var planprogrammet for områdereguleringsplanen på vel 10.000 dekar formannskapet godkjente på mandag.

Utviklingsselskapet må også få til samarbeid med reiseutviklingsselskapet Romsdalen AS på Åndalsnes om produktutvikling, markedsføring og salg.

Dessuten må grunneiere være med på laget, og her foregår det konstruktive forhandlinger, ifølge pressemeldinga.

– Og vi trenger å hente inn betydelig kapital for å finansiere planen, sier Vassli og legger til at de har engasjert ABG Sundal Collier som partner og rådgiver. Det var dette selskapet som også sto bak finansieringen av Romsdalsgondolen til 280 millioner kroner.

Denne saka ble først publisert av Sunnmørsposten.