Godsterminalen har blitt filmstudio

I dagene før «Mission Impossible»-innspillingen for alvor starta i Rauma, har godsterminalen på Øran blitt stadig fullere.

Eksotisk: Noen av de mer interessante kjøretøyene på godsterminalen er disse britiske lastebilene. De er såkalte «location vehicles», som består av alt fra bobiler til matservering og klipperom.  Foto: Even Ørjasæter

Nyheter

Rekke på rekke av bobiler og leiebiler fyller opp godsterminalen på Øran. Der det for noen uker siden var ganske så øde, har terminalen nesten blitt sin egen lille leir for crewet som er med i «Mission Impossible 7».

Parkering: Godsterminalen brukes også til lagring av helikoptre.  Foto: Even Ørjasæter

I tillegg til at terminalen nå også brukes som helikopterparkering til flere helikoptre, inkludert Tom Cruises eget, er det også fylt opp av både bobiler og lastebiler på området der man tidligere kun har sett Orientekspressen.

Flåte: Filmprodusenten har også leid en hel drøss med leiebiler fra Hertz. 

Blant annet kan man se noen spesielle lastebiler. Disse er registrert i Storbritannia, og kommer fra selskapet Translux i England. Disse spesialiserer seg på såkalte «location vehicles», eller lokasjonskjøretøy på godt norsk, til internasjonal bruk.

Ifølge nettsiden 4rfv.co.uk har selskapet jobbet i mediebransjen siden 1984, og har ry på seg til å være blant markedslederne i Europa. I flåten av kjøretøy som de kan tilby, har de blant annet bobiler, sminkerom, bobiler og vogner til produksjonskontoret, kamerabiler, tekniske kjøretøy og matservering. Dermed er det mulig for produksjonen å gjøre alt nødvendig arbeid fra godsterminalen.

Bobiler: Det er også en del norskregistrerte bobiler på terminalen, noe som tyder på at flere i produksjonen også bor der.  Foto: Even Ørjasæter

Det er også en del norskregistrerte bobiler på plass. Det eksakte tallet er uvisst, men det virker å være minst ti. Som tidligere kjent bor crewet til filmproduksjonen ombord i hurtigruteskipene «MS Vesterålen» og «MS Fridtjof Nansen», men dette kan tyde på at flere av dem også bor i bobiler på godsterminalen.

Tom Cruise bor som kjent i luksushytta «Bloksberg» i Valldalen.