Hyttebaronen

Han har ei seng og ei hytta nesten hvor det måtte være i fjellet. Og denne uka har det vært «Friluftslivets uke» i hele landet.

Hyttesjefen: Arnstein Salthammer Eide i DNT Romsdal rår over 160 senger og 12 hytter som han tilbyr til deg og meg. Begge foto: Stein Siem 

Nyheter

Kanskje sover han aldri heime? Det kan i alle fall være grunn til å lure. For Arnstein Salthammer Eide er til de grader friluftslivet og fjellets mann og når han endelig skal til å sove noen timer, er det fristende å tenke at det skjer i ei hytteseng, – eller kanskje i et telt. Langt til skogs eller langt til fjells. Han mangler i alle fall ikke mulighetene, DNT-mannen Arnstein. Han regjerer over mer enn 160 senger rundt omkring i raumafjellet og i nabokommunene. Det siste skuddet på hyttestammen er Herjevassbu ved Herjevatnet og i Skorgedalen og i Venjesdalen ligger henholdsvis Skorgedalsbu og Venjesdalsbu. Herfra går det merka ruter til nærliggende hytter, og til hele DNTs hyttenett i hele landet for den saks skyld.