Høg Cruiseaktivitet i Innfjorden lørdag

Det dårlige været gjorde at Mission Impossible-filmingen flytta seg til Berill.

Tom Cruise sammen med regissør Christopher McQuarrie på Berill i Innfjorden lørdag.  Foto: Even Ørjasæter

Nyheter

Mesteparten av lørdagen har det vært stor filmaktivitet ved Berill i Innfjorden. Tom Cruise og resten av gjengen i crewet bak Mission Impossible 7 har vært der for å filme.

Linjeprodusent Per-Henry Borch forteller til Åndalsnes Avis at det er værforholdene som gjorde at de dro dit.

– Vi er litt over alt, men på Berill i dag på grunn av været, sier han.

Fløy sjøl

Når Åndalsnes Avis kommer til Berill rundt 16.30 lørdag, ser det ut til at mesteparten av aktiviteten er over. En vekter ber oss om å parkere på parkeringsplassen. Å dra opp til gardsområdet der filmingen pågår får vi imidlertid ikke lov til. Like ved parkeringsplassen står Tom Cruises lille svarte helikopter som han ofte har blitt observert flygende med. Vi bestemmer oss derfor for å bli værende på stedet for å få et glimt av superstjerna når han kommer ned igjen.

Ikke lenge etterpå kommer en svart Toyota RAV4 til parkeringsplassen, og en engelsktalende fyr kommer ut av bilen.

– Hi, sir, how are you doing?, spør han, før han høflig ber oss om å stå på en bestemt side av parkeringsplassen.

Like etterpå kommer en ny svart SUV, denne gangen en Mercedes, og sant nok, her sitter Cruiser'n sjøl. Han vinker til de som er til stede, slik han bruker å gjøre, og blir kjørt bort til helikopteret, sammen med regissør Christopher McQuarrie.

Her blir han stående for en liten prat med McQuarrie, før han setter seg i helikopteret. Like etter letter han og flyr av gårde, i retning Åndalsnes.

Cruisetaxi: Tom Cruise blir frakta til helikopteret sitt.  Foto: Even Ørjasæter

Skuffa tilskuere

Litt seinere på kvelden rundt klokka 18, lander det samme svarte helikopteret på godsterminalen på Øran. Parkeringsplassen ved Europris, som stengte akkurat da for kvelden, fylles snart av skuelystne som kom for å få et glimt av Hollywoodstjerna.

De må imidlertid reise skuffa hjem igjen, da helikopteret ikke ble flydd av Tom Cruise sjøl, men hans amerikanske privatpilot, som også flyr helikopteret sammen med ham. Han kunne sees sikre helikopteret på bakken, noe som tyder på at godsterminalen nå blir brukt til å lagre helikopteret mens Cruise er på hytta han bor i i Valldalen.

Når man også legger til det faktum at Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Fridtjof Nansen kom til Åndalsnes tidligere samme ettermiddag, ser det ut til at filminnspillingen av Mission Impossible 7 nå for alvor har flytta seg til Rauma.

Lager: Alt som har med filminnspillingen å gjøre ser ut til å ha samla seg på godsterminalen. Her står flere helikoptre, inkludert Tom Cruises egne svarte helikopter som han flyr til og fra sett med. Det gule helt til venstre er et beredskapshelikopter i tilfelle ett eller annet går galt.  Foto: Even Ørjasæter