Å møte Tom Cruise kan høres ut som et umulig oppdrag, men det var det ikke for Sjur (17) fra Isfjorden

Sjur Merlid og faren skulle egentlig bare til Åndalsnes på helgehandel, men kom hjem med langt mer enn handleposer – nemlig et vaskeekte stjernemøte.

Stjernemøte:Fredag ettermiddag traff Sjur Merlid på Tom Cruise på Marstein i Rauma.   Foto: Privat

Nyheter

(Rbnett.no): Da Rbnett tar kontakt med Sjur Merlid, fredag kveld, var det kun en time siden han hadde småpratet med den verdenskjente skuespilleren Tom Cruise på Marstein stasjon i Rauma.

Det var ikke det som var planen da han og faren dro fra Isfjorden til Åndalsnes for å handle.

– Vi så at lokomotivet som har stått på Åndalsnes ei stund nå, ikke var der lenger, og bestemte oss for å kjøre litt opp i dalen for å se etter det. Vi tok en råsjans, og lyktes med det, forteller han.

For ved Marstein sto Tom Cruise-lokomotivet, og jammen var ikke hovedpersonen sjøl å se også.

– Vi sto cirka femti meter fra, mens Tom Cruise sto oppe på toget og trente på slåssing. Da toget kjørte forbi oss, vinket vi til han. Det stoppet 200 meter opp i dalen, og vi dro tilbake til stasjonen. Vi var litt heldige, for der sto bilen til Cruise parkert, og vi fikk slått av en prat.

Litt starstruck: Både Sjur og pappa Richard Merlid kjente pulsen øke da de fikk slå av en prat med Tom Cruise fredag.   Foto: Privat

Sjur beskriver skuespilleren som veldig høflig.

– Han var skikkelig hyggelig og ydmyk. Vi snakket sammen i to-tre minutt. Pappa sa jeg ville bli jagerflypilot, og det synes han var kjekt, og ønsket meg lykke til, sier han.

Sjur har vokst opp med filmene til Tom Cruise, og har sett alle Mission Impossible-filmene. Og Top Gun, selvfølgelig. Han synes det er positivt at Rauma får Cruise-besøk.

– Det er positivt for næringsliv og turisme. Det er veldig spesielt å se en så kjent person her i området, og det blir artig å se Rauma i den nye Mission Impossible-filmen, sier han.

Men hva bruker man fredagskvelden til etter å ha møtt en superstjerne, egentlig?

– I kveld blir det Mission Impossible-maraton, sier Sjur.

Artikkelen ble først publisert i Romsdals Budstikke.