Snart kjem nyferja Eresfjord

107 meter lang er den nye ferja som om kort tid blir sett inn mellom Åfarnes og Sølsnes.

Ny ferje: Denne ferja skal snart bli sett inn i samband Sølsnes- Åfarnes. Foto: Fjord 1 

Nyheter

Eit nytt skritt inn i framtida. Det omgrepet kan vel brukast når hybridferja Eresfjord blir sett inn i sambandet Sølsnes-Åfarnes om få dagar. I første omgang vil den moderne ferja, som vart bygd ferdig i 2019, gå berre på diesel, men når ladetårenet er på plass på Sølsnes, vil ferja kunne gå på straum.

Vi får opplyst frå Fjord 1 at sjølv om den nye ferja er rekordlang, vil det ikkje skape noko problem å nytte dei gamle ferjekaiene i sambandet i ein overgangsperiode.

Maritimt Magasin skriv om ferja Eresfjord: «Hybriddrevne Eresfjord ble den andre ferja fra Tersan i Tyrkia til Fjord1 i 2019, etter søsterskipet Samlafjord som kom på sommeren. En tredje ferje, med navn Rødvenfjord, skal leveres mot slutten av 2021. Eresfjord skal etter hvert inn i sambandet Åfarnes-Sølsnes. Verdens første gassdrevne ferje, Glutra, ble i sin tid benyttet på dette sambandet. Nybygget har dagens nye innovasjoner om bord, og kan seile autonomt og elektrisk. Eresfjord har en kapasitet på 349 passasjerer, inkludert mannskap. Den har også plass til 120 personbiler og 12 trailere».