Ledelsen i SJ Norge på Åndalsnes:

Lover seks tog per dag

– Det kommer til å bli seks tog i hver retning fra desember 2021, forteller kommersiell direktør Lena Angela Nesteby i SJ Norge.

Kommersiell direktør Lena Angela Nesteby og adminstrerende direktør Sverre Høven i SJ Norge hadde onsdag og torsdag en rekke møter på Åndalsnes. De lover seks togavganger begge veger på Raumabanen fra desember neste år..  Foto: Stein Siem

Raumabanen er juvelen i pakken og på ingen måte en blindtarm.

Lena Angela Nøsteby
Nyheter

Toppledelsen i SJ Norge var på Åndalsnes onsdag og torsdag denne uka.

– Først og fremst for å lytte til lokalt næringsliv, til reiselivsaktører og til politikere og rett og slett for å gjøre oss bedre kjent med hvordan lokalmiljøet tenker, sier administrerende direktør Sverre Høven i SJ Norge. SJ Norge tok over produksjonen på Raumabanen etter VY den 8. juni i år. Tildelingen fra direktoratet ble gjort i juni 2019.

– Det er ikke til å legge skul på at oppstarten har vært spesiell på grunn av korona, men fra 15. august har vi kjørt ordinær produksjon på strekninga. Vi kommer til å kjøre etter dette ruteopplegget fram til ruteomlegging i desember 2021. Da dobler vi frekvensen på Dovrebanen og vil kjøre seks tog daglig i begge retninger mellom Trondheim og Oslo. Vi øker til seks avganger også fra Åndalsnes som skal korrespondere på Dombås. Målet er å få til at nordgående og sørgående møtes på Dombås, sier Høven.

Nei til nattog

Men ledelsen i SJ Norge levner ingen grunn til optimisme når det gjelder nattog på Raumabanen. De viser til at dette er svært dyre produksjoner og de heller kommer til å prioritere å skape et godt tilbud på dagtid.

Heller ikke når det gjelder spesielle turisttog er det så langt lagt detaljerte planer.

– Vi håper at seks avganger i det ordinære ruteopplegget skal være nok, sier Nesteby og Høven legger til at det kan være mulig å doble setekapasiteten for eksempel i forbindelse med cruiseskip som legger til kai. Lena Angela Nesteby er opptatt av at de ikke kan legge alle egg i det hun kaller en cruisekurv og viser til at innenlands turistreiser fra osloområdet og trondheimsområdet er like viktig.

– Rauma er proppfull av opplevelser og vi jobber allerede nå med salg av pakker mot både privatmarkedet og bedriftsmarkedet i samarbeid med andre aktører. I sommer har nordmenn for alvor fått opp øynene for ferie i eget land, sier hun.

– Hvor viktig er Raumabanen sett med SJs øyne?

– Raumabanen er juvelen i pakken og på ingen måte en blindtarm. Vi kommer til å jobbe kontinuerlig med å gjøre Raumabanen enda mer attraktiv og vi må tenke hele året, sier hun.

– Ja, sommeren gir seg i grunnen sjøl. Vi hadde svært god trafikk i sommer, sier Høven.

Godt tilbud

Sverre Høven er også opptatt av å fortelle at de skal leve av fornøyde kunder og det blir jobbet kontinuerlig med å gjøre reisetilbudet til en enda bedre opplevelse. På Dovrebanen er det nå innført bedring i mattilbudet og mulighet for å få frokost servert til setet der man sitter. Det er også tillatt å medbringer øl eller vin til vogner der man sitter. Serveringstilbudet på Raumabanen blir det bare i liten grad gjort noe med og vil også framover være i form av sjølbetjening fra automater.