Lokomotivet til Orientekspressen har ankommet

Har blitt frakta med lasteskip fra England.

I Norge: Lokomotivet som skal trekke vognene til Orientekspressen i «Mission Impossible 7» ankom Tindekaia mandag kveld.  Foto: Even Ørjasæter

Nyheter

Rundt 21.30 ankom det finske lasteskipet «Bore Bay» Åndalsnes. Ombord i skipet var det to britiske lastebiler, som kom lasta med en viktig del av innspillingen til «Mission Impossible 7», nemlig lokomotivet til Orientekspressen.

Lasteskip: Lokomotivet ankom i det finske lasteskipet «Bore Bay» mandag kveld.  Foto: Even Ørjasæter

Fram til nå er det Museumstogets gamle Ds3-lokomotiv som har vært trekkvogn når vognene til Orientekspressen har vært på tur gjennom Romsdalen, men slik blir det ikke på film. Den jobben er det lokomotivet som nå har blitt frakta over fra England som skal gjøre.

Problemer: Å få lokomotivet ut av skipet skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort.  Foto: Even Ørjasæter

Å skulle få den tunge lasten ut av skipet skulle imidlertid vise seg å være lettere sagt enn gjort. Høyden til lokomotivet oppe på traileren til den ene lastebilen viste seg å være for høy til at den bare kunne kjøre rett ut av frakteskipet, som måtte pumpe ut vann for å få satt lasterampa lenger ned. Etter rundt ti minutter med millimeterpresisering, kjørte lastebilen med lokomotivet av frakteskipet rundt klokka 22.30.

På stedet hvil: Begge lastebilene ble stående igjen på kaia, i internasjonal sone. De vil trolig bli stående over natta.  Foto: Even Ørjasæter

Deretter kjørte den fram til porten på kaia, der den fremdeles står rundt 23.30 mandag kveld. Også en andre lastebil kjørte av lasteskipet like etterpå, også den med en togvogn plassert bakpå. Da sjåførene i bilene ser ut til å ha lagt seg for å sove, ser det ut til at de vil bli stående på kaia fram til tirsdag morgen.