Foreslår å kutte B-ferja i helgene

Et forslag om sparekutt på ferje- og hurtigbåtsambanda i fylket innebærer at Sølsnes - Åfarnes må klare seg uten B-ferja i helgene.

Kan forsvinne: Administrasjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune har foreslått å fjerne B-ferja i helgene på sambandet Sølsnes – Åfarnes.  Foto: Evy Kavli

Nyheter

Det er Sunnmørsposten (krever innlogging) som melder dette i en sak som omhandler forslaga til kutt i ferje- og hurtigbåttilbudet i fylket. 20 millioner ferjekroner skal spares fra årsskiftet 2020/21, noe som fylkespolitikerne vedtok i fjor.

Ifølge avisa er det Sunnmøre som blir rammet hardest av kuttforslagene, mens det i Romsdalen vil gå ut over to ferjesamband. Det er foreslått daglige kutt på sambandet Solholmen – Mordalsvågen, og å fjerne B-ferja fra Sølsnes – Åfarnes i helgene.