Skredfarekartlegging med helikopter og drone

Norges geologiske undersøkelser skal i august kartlegge skredfaren i fylket.

Bruker helikopter og droner: Det blir en del helikoptertrafikk i utvalgte fjellområder i august.   Foto: NGU

Nyheter

(smp.no) Forskere fra NGU (Norges geologiske undersøkelser) skal mellom 23. og 28. august kartlegge fjellene Hoggrenningsnibba og Rustøyane i Stryn, Grøthornet på Hareid, Gråfonnfjellet i Rauma, Jakta i Ørsta og Skylefjellet i Volda.

På oppdrag fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) utfører NGU-forskere kartlegging av store fjellskred og ustabile fjellpartier i Norge. Arbeidet foregår primært i høytliggende fjellområder, og inkluderer geologisk feltbefaring og muligvis periodiske bevegelsesmålinger med GPS og andre teknikker. Det blir i den forbindelse benyttet helikopter til frakting av utstyr og personell.

Flere steder er umulig å nå til fots. Her bruker forskerne en drone (RPAS) til å ta bilder. Hensyn blir tatt til både menneskelig aktivitet og til beitedyr, skriver NGU i en pressemelding.

Saka ble først publisert hos Sunnmørsposten.