Mission Impossible-produksjon får filme i Norge - mye tyder på at det blir i Rauma

Tom Cruise og den siste Mission Impossible-filmen får unntak fra innreiserestriksjonene i Norge, og til høsten vil deler av filmen spilles inn i Norge.

Tom Cruise kommer til Norge og Møre og Romsdal i slutten av august for innspilling av «Mission Impossible 7»  Foto: Thibault Camus

Nyheter

– Det vil bli gjennomført under et omfattende smitteregime. Deltakerne vil være avgrenset fra andre under oppholdet i Norge, og det betyr at det ikke er alle som får se disse kjekkasene, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) på fredagens pressekonferanse.

Mission Impossible 7 har fått tildelt nær 50 millioner kroner fra Norsk filminstitutt.


VG: Raja pratet med Tom Cruise om filming i Møre og Romsdal

Hollywood-stjerna ønsker å komme i gang med innspillingen av «Mission Impossible 7» i slutten av august.


– Nå kan utenlandske filmproduksjoner igjen filme i norske landskap, og det er veldig gode nyheter også for den norske filmbransjen, som dermed unngår å gå glipp av oppdrag og viktig erfaringsbygging. Jeg er glad for at vi fikk på plass dette unntaket så raskt, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

Møre og Romsdal

NRK skriver at filmproduksjonen vil komme til Møre og Romsdal i slutten av august. De skriver også at hvor det skal filme er delvis hemmelig, men at Abid Raja sier at de hovedsakelig skal filme i Møre og Romsdal.

Som Åndalsnes Avis tidligere har skrevet har det lenge vært spekulert i at dette vil skje i Romsdalen og Rauma.


BT: «Mission Impossible 7» kan bli spilt inn i Rauma

«Mission Impossible 7» med Tom Cruise i hovedrollen kan bli spilt inn i Rauma.


Raja sier til NRK at filmproduksjonen vil bruke 6 millioner kroner på smitteverntiltak mens de er her, med eget helsepersonell og daglige febermålinger, og at de vil være underlagt kommunelegens regime mens de er i Møre og Romsdal.

– Kommuneoverlegen i Åndalsnes har nå et stort arbeid fremfor seg. Dette er godt diskutert med han, og smitteverntiltak er planlagt deretter, sier Raja til VG - noe som langt på veg bekrefter at det skal filmes i Rauma.

Bekrefter dialog

Kommuneoverlege i Rauma, Jon Sverre Aursand, bekrefter til Åndalsnes Avis at det har vært dialog med aktører som ønsker å filme i vår kommune.

- Vi i beredskapsgruppa i kommunen har hatt kontakt med representanter for flere aktører som ønsker å filme i Rauma i høst, deriblant et amerikansk filmselskap. Ut over det vet jeg ikke konkret hvem dette gjelder, som skal komme til Rauma, sier han.

Han legger til at han ikke har hatt noen kontakt med kulturdepartementet når det gjelder dette. Han forteller at filmteam er velkomne i Rauma:

- De er velkomne her, så lenge smittevernet blir ivaretatt og de har en plan i forhold til dette - en plan som ikke vil medføre vesentlig merarbeid for helsetjenesten i kommunen, sier han.