Lager podcast om bobillivet: – Vi aner egentlig ingen ting om bobil

– Podcasten vår er 4 prosent bobil, 16 prosent «guttastemning» og 80 prosent ren glede, forteller mannskapet i Bobilpodden.

Bobilglede: Podcasten om bobillivet har blitt mer populær enn de hadde forestilt seg. – TV 2 Nyhetskanalen inviterte oss til å komme å snakke om bobil. Vi sa ja, men vi glemte å si at vi egentlig ikke kan noe om bobil, ler de. Men entusiasmen er det i hvert fall ingen ting å si på! Fra venstre: Christian Schjelderup, Casper Lehland, Christian Laland og Paul Lundstuen. 8 8Foto: Stine Vandevjen Olsen 

Nyheter

Onsdag kom ankom bobilen «Bodil» Åndalsnes camping. Om bord er programlederne Casper Lehland og Christian Laland, reporter Christian Schjelderup og sjefssjåfør Paul Lundstuen – og sammen lager de «Bobilpodden».

– Det begynte med at koronaviruset satte en stopper for utenlandsreise, og det gjør at mange – inkludert oss – må ta til takke med Norgesferie. Og det er slettes ikke dumt, sier Lehland.

Dermed fikk de seg bobil, og tester nå ut livet på landevegen for aller første gang. Målet er å ta med lytterne på alt fra planlegging, gjennomføring og debrifing av en ferie på fire hjul.

– Jeg har aldri satt mine bein i en bobil, før for et par uker siden, sier Schjelderup.

Mange lyttere

– Dette var egentlig bare gøy og fjas fra vår side, men det har vist seg at det slår an der ute. Vi har fått mange tusen følgere som følger vår ferd rundt om i Norge. Og det hadde vi ikke regnet med, egentlig, så det er en positiv overraskelse, sier Laland.

Både han og Lehland har jobbet i radio tidligere.

– Så det er veldig tilfredsstillende å snakke i en mikrofon igjen!

– Naturglede og bobilglede

I skrivende stund ligger det ute 10 episoder av podcasten, som kom ukentlig fram til de la ut på tur søndag. Etter det har det blitt daglige episoder på vegen.

– Vi hadde en tjuvstart i Moss på lørdag, og så gikk den offisielle starten fra Oslo søndag. Da freste vi til Tynset og videre til Kristiansund. Så kom vi hit til Åndalsnes, forklarer Laland.

– Vi har hørt at Rauma er Norges beste kommune for naturglade mennesker, så da var det et lett valg. Vi angrer ikke et sekund. Her sitter vi i naturen og er glade som bare det, sier Lehland.

– Nå kjenner vi både på naturgleden og bobilgleden! Jeg har aldri vært akkurat her før, men det var akkurat dette landskapet jeg så for meg da jeg visualiserte bobilturen.

Men de har ikke rukket å se veldig mye natur siden de kom:

– Det var veldig dårlig vær når vi kom i går, men jeg er i hvert fall veldig interessert i å få kommet meg opp på toppen av Nesaksla, sier Laland.

Torsdag går turen videre.

– Vi har ikke bestemt oss helt for hvor vi skal, men antakelig Stryn, Geiranger eller noe i den retningen. Det blir dit det er meldt minst dårlig vær, ler de.

De skal totalt være på vegen i snaue to uker:

– Det tror jeg holder, sier Laland.

– På dag tre i går kjente vi at vi allerede var rimelig lei av hverandre, ler Schjelderup.

– Hva har overrasket dere mest med bobillivet?

– Jeg har funnet ut at jeg synes det er kjedelig å kjøre bil, ler Laland.

– Jeg er blitt overrasket over hvor fort bobilen ble rotete. For det er så få steder å gjøre av ting, sier Lehland.

Måtte finne bobil

De forteller at det ikke var helt enkelt å få leid seg en bobil.

– Markedet har nemlig eksplodert. Så vi satt der i flere uker, og vi hadde startet podcasten – men vi hadde ingen bobil. Det så litt dårlig ut en stund.

– En undersøkelse viser at 340.000 nordmenn skal på bobilferie i år. Så det var ikke så lett å finne en. Men det endte med at vi ble sponset av vår «erkefiende» Stamsås Fritid, som faktisk har sin egen en bobil-podcast med samme navn. Det visste ikke vi, så det ble litt frem og tilbake. Men du kan høre hele historien i podcasten, forteller de.

Mulig sesong to

De forteller at det kan bli mer podcast etter turen:

– Vi har snust litt på en sesong to, hvor vi kjører Route 66. Men det må vi kjenne litt på, sier de.