Knallåpning for Romsdalseggen - over 200 tok bussen lørdag

- Vi er glade for at så mange bruker bussen, sier daglig leder i RRH, Jorid Bjerkeset.

Lang kø til Romsdalseggenbussen.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

Nyheter

Torsdag gikk årets første busser fra Åndalsnes til Vengedalen, og Romsdal Reiseliv og Handel (RRH), som drifter bussen, kan se tilbake på en formidabel åpningshelg.

Lørdag kjørte hele fem busser med turglade folk til starten av Romsdalseggen.

- 201 tok Romsdalseggenbussen lørdag morgen, så det var en skikkelig pangstart for oss, sier daglig leder i RRH, Jorid Bjerkeset.

De ansatte kan se tilbake på en hektisk helg:

- Det er veldig spennende å være på jobb om dagen. Ting faller på plass litt etterhvert og vi lærer stadig. Men det har gått veldig fint, sier hun.

- Systemene fungerer

- Var det overraskende at det kom så mange på lørdag?

- Det er skolefri og godvær, og vi har tatt i bruk nye markedsføringskanaler for Romsdalseggen, så ja, det er spennende å se hvordan dette slår ut. Mye snø i fjellet og covid-19 har også ført til at busstilbudet er forsinket, så når vi endelig kan begynne kjøre er det hyggelig å se at fortsatt mange sitter klare til å komme seg avgårde og benytte seg av tilbudet vårt, sier hun.

Hun er glad for at så mange velger å benytte seg av bussen:

- Det er så viktig for miljøet, for Vengedals-vegen, for parkeringssituasjonen i Vengedalen pluss ivaretagelsen av vår Romsdalsegg, sier hun.

- Vi ønsker å minne om verdien i buss-billetten hvor en andel går til søppelhåndtering, toaletter som snart kommer på plass og sherpaer/guider som utvikler stien videre på en sikker og god måte for våre gjester. Tar vi ikke vare på ikonet vårt, kan det fort bli en dårlig opplevelse, mener hun.

RRH har nå flyttet inn på Norsk Tindesenter sammen med Romsdalen AS, DNT og Norsk Fjellfestival og gjennomfører et nyoppstartet samarbeidsprosjekt.

- Det er også gledelig å se at systemene våre med forhåndsbestilling av billetter til bussen via vår nettside fungerer godt. I helgen har det ikke vært mange som har kommet på "drop-in", så det betyr at forhåndsbestillingen fungerer og at folk finner fram, sier Bjerkeset.

To av de fem bussene som fraktet folk til Vengedalen lørdag.   Foto: Stine Vandevjen Olsen

- Alle som går ombord må sprite hendene

Det er Veøy som kjører bussene på oppdrag fra RRH, og de kjører med fulle busser.

- De forholder seg til de reglene som gjelder for busskjøring. Ellers gjør vi alle mulige tiltak for å ivareta smittevernet, og alle som går ombord må sprite hendene sine før de går om bord samt at vi holder avstand så langt det lar seg gjøre. Vi har en god dialog med Veøy, og vi følger med på hvilke regler som gjelder. Så langt er det lov å kjøre med fulle busser, og passasjerene blir varslet om dette når de bestiller billetten, sier Bjerkeset.

Søndag var det en del færre som tok bussen enn lørdag, muligens på grunn av dårligere værmelding.