Regjeringen åpner idrettshallene, treningsgrupper kan økes i størrelse

Norske idrettshaller åpnes med umiddelbar virkning. Organisert aktivitet kan gjennomføres i grupper på 20 personer, innenfor smittevernrådene som foreligger.
Nyheter

Det ble klart på regjeringens pressekonferanse torsdag.

Treninger og annen organisert idrettsaktivitet kan nå gjennomføres for inntil 20 personer som holder minst én meter avstand. Helsedirektoratets anbefalinger og idrettens egne retningslinjer skal følges.

– Idrettslagene kan starte opp igjen med mer aktivitet for barn og unge. Det er en gladnyhet for alle som elsker idrett, sa kulturminister Abid Raja.

Idrettshallene åpnes umiddelbart, men det er forbud mot bruk av garderober.

Videre heter det fra regjeringen at «idrettsarrangementer som stevner, cuper og kamper» kan avholdes fra og med torsdag innenfor smittevernreglene som gjelder.

Kulturministeren varsler at det mandag vil publiseres en veileder for idretten, med vekt på barne- og ungdomsidrett. Den skal blant annet nedfelle retningslinjer for idretter som innebærer fysisk kontakt.

– Veilederen skal legge til rette for at de på en trygg måte kan drive idretten sin på en mer normal måte enn i dag, sa statsråden torsdag.

(©NTB)