– Det klør å være i gamle dager

Kløende kofter, Knerten-jakt og kafé var bare noen det elevene i småtrinnet på Åndalsnes barneskole opplevde da de markerte Anne-Cath. Vestlys 100-års jubileum.

Linjegymnastikk: Lærer Åse Helen Alnes ledet økta med linjegymnastikk og tran.  Foto: Ragnhild Bakke

Nyheter

Det gomles vafler for harde livet ved kafébordene på «Mormors kafé». Det er nemlig ikke en helt vanlig onsdag for elevene fra 1. til 4. trinn. I dag har de en skoledag litt som i gamle dager som ett av mange påfunn for markere at det er 100 år siden Anne-Cath. Vestly ble født. Denne dagen er det for eksempel musefletter med røde sløyfer i, bukseseler, vester og kofter som gjelder. En etter en har elevene fått kjøpe seg ei rykende varm plate med en 25-øring av papir. På ett av kafébordene som er pynta med rødrutete duk, sitter Aron med kortbukse og ullgenser på.