Trollveggen triathlon er nær fulltegnet

Sommerens utgave av Trollveggen Thriatlon er nær fulltegnet med 200 deltakere. – Et spektakulær konkurranse, sier nyansatt triathlonsjef Ingvild Bjørhei.

Trollveggen Triathlon: Deltakerne i konkurransen starter med en kald svømmetur i sjøen før de fortsetter med å sykle opp Trollstigen og løpe opp til Stabbeskaret i Trolltindene.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Nyheter

Fristen for påmelding gikk ut 8. februar. Tre dager seinere var det fortsatt noen få plasser ledig, men Solrunn Sylte er trygg på at deltakerlista blir fulltegnet de nærmeste dagene.

– Vi har endret påmeldingsopplegget i år, slik at folk slipper å måtte sitte klar foran skjermen når vi åpner påmeldinga. Tidligere har alle plassene vært fulltegnet på under en time, men nå fungerer det slik at vi kan bruke litt tid på å sette opp deltakerlista ut fra hvem som melder seg på først og sist, forklarer Solrunn Sylte.

Festivallørdagen

Hun er daglig leder for Norsk Fjellfestival, som står som arrangør for Trollveggen Triathlon. Konkurransen foregår som tidligere på lørdagen i fjellfestivaluka, og starter med 1200 meter svømming i sjøen utenfor Åndalsnes sentrum, før konkurrentene kaster seg på sykkelen og sliter seg 34 kilometer opp til Trollstigøra, og derfra 5,7 kilometer løping opp til Stabbeskaret i Trolltindene.

Rammen og konkurransen blir som den har vært de siste åra, ifølge Solrunn Sylte. Nytt av året er at Ingvild Bjørhei blir ansatt i deltidsstilling i festivaladministrasjonen fra 1. april, med ansvar for å organisere triathlon-konkurransen.

NYANSATT: Ingvild Bjørhei har hatt et ønske om å delta i Trollveggen Triathlon, men i år må hun konsentrere seg om jobben som nyansatt arrangør av konkurransen.  Foto: privat

Deltidsstilling

Bjørhei flyttet til Isfjorden i 2018. Hun har bachelorgrad i idrett og fysioterapi, og skal kombinere fysioterapipraksisen med deltidsstillingen i Norsk Fjellfestival.

– Jeg har hørt om Trollveggen Triathlon i mange år, både fordi jeg er ganske sjøl er ganske aktiv med løping og sykling, og fordi jeg har venner som deltatt i konkurransen. Jeg har hatt et mål om å delta sjøl, men det blir kanskje ikke i år – nå får jeg konsentrere meg om å bidra til å lage et bra arrangement, sier Bjørhei.

– Jeg synes det er veldig stas og spennende å få være med å arrangere Trollveggen Triathlon, som er en spektakulær konkurranse mange mennesker trener hele året rundt for å delta i. Jeg har mye å lære, men i år får jeg heldigvis hjelp av Kevin Kolstad, som har lang arrangementserfaring fra tidligere år, sier Ingvild Bjørhei.