BT: «Mission Impossible 7» kan bli spilt inn i Rauma

«Mission Impossible 7» med Tom Cruise i hovedrollen kan bli spilt inn i Rauma.

Linjeprodusent Per Henry Borch i Truenorth Norway AS.  Foto: Privat

Nyheter

Dette melder bt.no. Det er imidlertid ingen som vil bekrefte dette.

Norsk filminstitutt har tilbudt filmselskapet Paramount Pictures inntil 49,6 millioner kroner i tilskudd til den hemmelige spillefilmen med kodenavn Libra. Ifølge Bergens Tidende er «Libra» arbeidstittelen for «Mission Impossible 7» med Tom Cruise i hovedrollen.

Ifølge en pressemelding fra Norsk Filminstitutt (NFI) har Libra en verdensomspennende kinodistribusjon.

Torsdag var det stor aktivitet ved museumstoget da det sto parkert på toglinja ved Trollveggen. Om bord og ved toget var det ei stor gruppe filmfolk.  Foto: Privat

Linjeprodusent Per Henry Borch i Truenorth Norway er søker på vegne av Paramount Pictures. TV 2 skriver at selskapet hans har kartlagt overnattingskapasiteten i Rauma i perioden fra midten av april og til ut i mai måned.

– Det er helt fantastisk med tilskuddsramme, sier linjeprodusent Per Henry Borch i Truenorth Norway, til TV 2.

Torsdag var filmfolk på togtur opp Romsdalen med Norsk Jernbanemuseums turisttog. De hadde blant annet et lengre stopp ved Trollveggen. Det var også helikopteraktivitet i området torsdag ettermiddag.

Ny filminnspilling kan være på veg til Rauma

Etter påske kan det hende Hollywood kommer tilbake til Romsdalen.


Ifølge en pressemelding fra Norsk Filminstitutt ble det gitt insentivtilskudd til to internasjonale storfilmer, tre dramaserier og én norsk spillefilm. Samlet tilbudt tilskudd er på 103,3 millioner.

Tom Cruise snakker med fans i det han ankommer verdenspremieren med «Mission Impossible: Fallout».  Foto: Thibault Camus

– I denne runden er det to internasjonale storfilmer som får tilbud om tilskudd gjennom insentivordningen. I tillegg får to norskproduserte dramaserier tilbud om insentivtilskudd: Beforeigners sesong 2 (HBO) og Rigor Mortis (Netflix). Netflix satser også på en sesong to av serien Ragnarok og den norske spillefilmen Battle II, skriver Norsk Filminstitutt i pressemeldingen.

– Vi er veldig glade for at to nye, internasjonale storfilmer kan bli spilt inn i Norge ved hjelp av insentivmidler, og at en norskprodusert spilefilm med Netflixdistribusjon har fått innpass i ordningen. Det er også gledelig å se at de norske prosjektene som får tilbud om insentivtilskudd har solid internasjonal finansiering og internasjonal distribusjon gjennom Netflix og HBO, noe som bekrefter at norske produksjoner er attraktive på det internasjonale markedet. Dette er det all grunn til å være stolt av, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i NFI.

Se de første klippene av «Game of Thrones»-stjerna på Trollstigen

Den første traileren til dramafilmen «Selvmordsturisten» har blitt sluppet.


– Etter fem år med insentivordning ser vi at Norge har blitt et attraktivt sted å produsere film og dramaserier, noe som betyr at norske filmarbeidere og filmbransje leverer høy kvalitet – i tillegg til at vi kan by på spektakulær natur, sier Helgeland.

Mission Impossible-innspilling på Preikestolen i Forsand kommune utenfor Stavanger. Skuespiller Tom Cruise henger i en rigg utenfor Preikestolen.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Leder lørdag 22. juni 2019:

Medieomtale er gull verdt for reiselivet i Rauma

"Reiselivet i Rauma kunne ikke fått en bedre gavepakke."