Varsler kontroll av elbil-ladere

– Elbileiere må sørge for at de lader bilen på forskriftsmessig måte. Feil bruk eller ulovlig utstyr vil før eller siden kunne forårsake husbrann.

BRANNFARLIG: – Denne stikkontakten har mest sannsynlig vært overbelastet over lang tid, og til slutt har innmaten smeltet. Bare flaks at det ikke ble husbrann, sier tilsynsleder Kjetil Alnæs, Rauma Energi.  Foto: Kjetil Svanemyr

Nyheter

Advarselen kommer fra tilsynsleder Kjetil Alnæs hos Rauma Energi. Samtidig varsler han at det lokale energiselskapet vil starte kontroll av ladeutstyret som brukes av private el-bileiere i kommunen. Tiltaket kommer som en konsekvens av at salget av elbiler har eksplodert de siste åra – i fjor ble det for første gang solgt flere elbiler enn biler med bensin- eller dieselmotorer.