Sivilforsvaret tester tyfonene i dag

Kommer til å tute: Sivilforsvarets gamle tyfon på taket til Kirkekontoret på Åndalsnes.  Foto: Hogne Bø Pettersen

Nyheter

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap melder at Sivilforsvaret kommer til å teste signalet «Viktig melding - lytt på radio» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg. Dette vil skje onsdag 8. januar klokka 12.


Sivilforsvaret tutet onsdag, og vil fortsette med det

Alle varslingsanlegg i Rauma fungerte under Sivilforsvarets prøve onsdag.


Sivilforsvaret tester hvert år varslingsanleggene i januar og juni. Signalet sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene. Signalet betyr i praksis at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv og sosiale medier.


I dag testes flyalarmen

Bare halvparten av befolkningen vet hva Sivilforsvarets varslingssignal betyr.