Kulturprisen til Rauma Historielag

Formannskapet i Rauma kommune vedtok onsdag å tildele Rauma kommunes kulturpris for 2019 til Rauma historielag.

Noen av forfatterne: Årbok for Rauma 2019 lansert. Fra venstre Rauma Historielags leder Arne Steffen Lillehagen sammen med bidragsyterne/forfatterne Odd Bjørn Alnes, John A. Aasen, Einar Klungnes, Erling Hagen, Ottar Rydjord og Torgeir Næss.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Nyheter

Det melder Rauma kommune i en pressemelding onsdag kveld.

"Rauma historielag får prisen for sin innsats for å samle, bevare og videreformidle Raumas lokalhistorie. Historielaget ble stiftet i 2008 og har siden da produsert 12 årbøker med lokalhistorie fra hele Rauma, og har i tillegg en lang rekke prosjekter knytta til bevaring og formidling av lokalhistorie og kulturminner i Rauma", skriver kommunen.

Gir ut over 300.000 kroner fordelt på 28 lag og foreninger

Energifondet har foretatt sin utdeling til lag, foreninger og arrangement i 2019.


- Rauma historielag er en verdig vinner, som gjør en viktig jobb med å dokumentere og ikke minst videreformidle historien i kommunen vår. Historielaget har ca. 280 medlemmer i dag, som engasjerer seg i samle og ta vare på historien i Rauma. Dette er et viktig arbeid som jeg er veldig glad for at historielaget gjør på en så god og dedikert måte, sier ordfører Yvonne Wold.

Kulturprisen deles ut på et eget arrangement, som annonseres på et senere tidspunkt.

– Tidenes største årbok

Rauma Historielag utgir årboka for 12. gang, og «Årbok for Rauma 2019» er større enn noen gang.


Historielaget utgir i disse dager årsboka for 2019, som er den mest omfangsrike noen gang.

Rauma Historielag ledes av Arne Steffen Lillehagen.


Værtegntyder Ivar Hol: – Blir vinter fra 24. januar

Værtegntyder Ivar Hol fra Fræna tror vi må vente helt til rundt 24. januar før snøen kommer for alvor. Han forteller at han kikker i almanakken for å spå været lang fram i tid.