Setter inn ekstra nattavganger på Sølsnes-Åfarnes

Fra og med natt til tirsdag denne uka og i inntil tre uker framover blir det tre ekstra rundturer i ferjesambandet Sølsnes-Åfarnes på fv. 64.

Bilferja Årdal legger til kai på Sølsnes.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Nyheter

Ekstraavgangene vil gå natt til hverdager. Årsaken er utbedringen av sjøbunnen på Molde ferjekai, som fører til at ferjeavgangene natt til hverdager er innstilt mellom Molde og Vestnes. Alternativ kjørerute vil da være via E136 og fv. 64 Sølsnes-Åfarnes, melder Statens vegvesen i ei pressemelding.

– Etter å ha vært i dialog med Norges Lastebileier-Forbund har vi besluttet å sette inn ekstraavganger kl. 00.45, 02.00 og 03.30 fra Åfarnes og kl. 01.00, 02.15 og 03.45 fra Sølsnes. Med denne løsningen ønsker vi å redusere ventetida for trafikantene, samt unngå en situasjon der biler blir stående igjen på grunn av den ekstra pågangen som er ventet, sier seksjonsleder Victor Størdal i ferjeseksjonen i Statens vegvesen.

Den første rundturen med avgang fra Åfarnes kl. 00.45 og fra Åfarnes kl. 01.00 begynner fra og med natt til onsdag. De øvrige to rundturene vil gå fra og med natt til tirsdag.

Utbedringen ved Molde ferjekai er ventet å ta inntil tre uker.

Natt til lørdag og natt til søndag vil ferjene gå som normalt i begge sambandene, E39 Molde-Vestnes og fv. 64 Sølsnes-Åfarnes, melder Statens vegvesen.