– Det var eventyrlige tider før i tida

– Jeg husker det veldig gode laksefisket i Rauma fra oppveksten min på 50- og 60-tallet. Det var nesten eventyrlig, sier Arne Skiri.

Storfangst: Slik var laksefisket i Rauma i gode gamle dager. Teksten bak dette bildet, som er tatt 12. juni i 1973, viser at det er klepper Jo Stokke, (fra venstre), fisker Harald Thiis-Evensen, med en laks på 15, 3 kilo, tatt i Arnehølen. Fisker Ralph Mollatt har tatt den største laksen på 21, 5 kilo, i Steinhølen. Ytterst til høyre står klepper Vidar Skiri. Bildene er utlånt til Rauma Elveeierlag.  Foto: Privat

Nyheter

Her bukter elva seg i voldsomme kast mellom gedigne steinblokker store som hus. Fargen på vannet veksler mellom skumhvitt og smaragdgrønt. Noen steder er vannet så blankt at du kan telle steinene på fem meters dyp, og er du heldig kan du fortsatt oppdage en enkelt laks eller ørret vifte lekent med halesporen langt nede i den dunkle undervannsverdenen.