Skredet ga utslag på jordskjelvstasjonen i Bergen

Skredet i Veslemannen førte til kraftige rystelser i området fra Bergen til Trondheim, melder Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk ved Universitetet i Bergen.

Rauma 20190905. En del skuelystne er på plass. Farenivå på Veslemannen i Rauma er hevet til rødt. Politimesteren har besluttet evakuering, samt ferdsel og oppholdsforbud i området. Bevegelsene i nedre delen er nå større enn vi har sett i tidligere år. Økningen i bevegelsene vitner om at Veslemannen er svært ustabil. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix  Foto: Ørn E. Borgen

Nyheter

Årsaken til rystelsene er steinene og rasene som har truffet bakken i forbindelse med skredene i Veslemannen, skriver VG.

– Det er de klart største rystelsene vi har sett i forbindelse med aktivitet på Veslemannen. Noen av de største hendelsene vi tidligere har sett, har ikke vært i nærheten av det vi registrerte i dag, sier vakthavende seismolog Mathilde Sørensen ved Universitetet i Bergen (UiB).

Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk (NNSN) består av 34 seismiske stasjoner plassert i Norge og på de norske arktiske øyer. Nettverket driftes av Institutt for Geovitenskap ved UiB.

(©NTB)