Karoline Bjerkeli Grøvdal på etterskudd på 1500-meteren

Havnet på 8. plass søndag i lag-EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon under 3000m for kvinner.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Nyheter

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp søndagens 1500 meter for kvinner. Feltet holdt lav fart fram til det gjensto én runde. Da ble tempoet skrudd opp, men Grøvdal klarte ikke komme seg i posisjon i tide.

Dermed havnet hun på etterskudd og løp inn til åttendeplass over 3,5 sekunder bak den hviterussiske vinneren Darjia Barysevitsj.

– Det ble veldig sperret inne en periode. Jeg kom ikke ut av den klynga før de begynte å gir om. Da var jeg innesperret og måtte gå ytterkant. Det var en rotete 1500 meter, jeg fikk liksom aldri startet. Det var litt dårlig taktisk, sa 1500-meterløperen til NRK.

Lag-EM i friidrett har sist helg blitt arrangert i Sandnes. Norge endte på tredjeplass, og dermed glapp opprykket til superligaen.

Totalt ble det fire seire for Norge søndag. De ble sikret av Sondre Guttormsen, Ola Stunes Isene, Tome Erling Kårbø og kvinnenes stafettlag på 4 x 400 meter.

Norge hadde som mål om å rykke opp fra friidrettens 1. divisjon. Norge endte på tredjeplass, mens Portugal rykket opp. Portugiserne sikret 302 poeng mot Norges 269.

Karoline Bjerkeli Grøvdal vant lørdag 3000 meteren på tiden 9.45,20.