Én livstruende skadd etter voldshendelse i Ørskog

Politiet har siktet en mann for grov kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse i Ørsko. Én kvinne er livstruende skadd.

Pressebrief med Arnt-Erik Oust på politihuset i Ålesund søndag kveld. Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Nyheter

Mandag formiddag er tilstanden fortsatt kritisk for kvinnen. En mann i 30-årene er siktet i saken.

Den tekniske og taktiske etterforskningen fortsetter utover dagen, og det er gjort flere avhør i saken, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

– Situasjonen for kvinnen som befinner seg på St. Olavs hospital i Trondheim, betegnes fortsatt som kritisk, mandag formiddag 5. august, skriver politiet i en pressemelding.

Voldshendelsen fant sted ved 13.30-tiden søndag. En mann har mindre skader og ble sendt til behandling ved sykehuset i Ålesund. Begge de skadde er i 70-årene.

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Det er en familiær relasjon mellom de involverte, men politiadvokat Arnt-Erik Oust ønsket søndag ikke å gå nærmere inn på detaljene.

Politiadvokat Arnt-Erik Oust opplyser søndag at personen i 30-årene er siktet for grov kroppsskade.

– Det er ikke beslaglagt noe våpen i forbindelse med hendelsen, men vi har ikke kartlagt hele hendelsesforløpet, sier han til NTB.

Den siktede ringte selv til politiet og forklarte hva han hadde gjort. Oust sier at politiet pågrep mannen på udramatisk vis rundt to kilometer fra boligen der voldshendelsen skjedde.

Livstruende skadd

En kvinne ble kritisk skadd i voldshendelsen og ble hentet i luftambulanse og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

– De første undersøkelsene ved boligen med krimteknikere og en hundepatrulje er avsluttet. Det vil pågå avhør utover kvelden og morgendagen, mandag 5. august, opplyser politiet i pressemeldingen.

Kriseteam

Ifølge Sunnmørsposten er de to fornærmede gift, og bor alene i boligen der voldshendelsen fant sted søndag. Mannen som er siktet bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Politiet opplyser søndag kveld at etterforskningen så langt tyder på at det ikke har vært flere gjerningspersoner involvert i voldshendelsen.