Fortsatt høye bevegelser og noen steinsprang i løpet av natten

Økte bevegelser i fjellpartiet Veslemannen gjør at NVE opprettholder farenivået på rødt nivå mandag morgen.

Søndag måtte beboerne evakueres på nytt. Dette bildet er fra september i fjor.  Foto: Evy Kavli

Nyheter

Søndag besluttet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å heve farenivået fra oransje til rødt, ettersom det gikk mye steinsprang fra den svært aktive delen av det ustabile fjellet på grunn av snøsmelting.

Mandag morgen er det fremdeles uro i fjellet.

- Hastighetene har minket litt gjennom natten, men er fortsatt høye nok til at farenivået opprettholdes. Sivilforsvaret har rapportert inn noen steinsprang i løpet av natten men ingen større ras. Det ligger fremdeles mye snø igjen i snøfonna over Veslemannen, forteller NVE i dagsrapporten mandag morgen.

Forflytning siste døgn har vært 218 mm/døgn i øvre del av fjellpartiet og 15 mm/døgn i frontpartiet.