Økte hastigheter i forkant og etterkant av et steinsprang

Det forteller NVE i dagsrapporten torsdag.

Inntegnet område hvor steinspranget gikk i fra i går ettermiddag.  Foto: NVE

Nyheter

Farenivået ble 2. juli satt ned til gult.

- I går ettermiddag registrerte vi et område av Veslemannen med økt hastighet, dette resulterte i et steinsprang. De høye hastighetene forplantet seg til hele fjellpartiet i etterkant av hendelsen, forteller NVE i dagsrapporten.

Det er minusgrader og snøbyger på Mannen.

- Bevegelsene har gått noe ned siden steinspranghendelsen, og vi ser en nedadgående trend i bevegelsesmønsteret. Forflytning siste døgn har vært 74 mm/døgn i øvre del av fjellpartiet og 16 mm/døgn i frontpartiet. Bevegelsene er nå mindre, og hastigheten midlet over 2 timer er nå på rundt 40 mm/døgn i øvre del og rundt 10 mm/døgn i frontpartiet. Det er meldt kaldt og snø i dag og utover morgendagen, deretter stort sett oppholdsvær, skriver de.

NVE sett ned farenivået

NVE sett ned farenivået grunna redusert hastigheit av fjellpartiet og snøvær.