Nye Verma kraftverk ble satt i prøvedrift torsdag

– Vi har vært veldig spent de siste månedene, sier prosjektleder Knut Peder Voldset.

Kake: Den store dagen ble markert med kake. 8Foto: Rauma Energi 

Nyheter

Torsdag ble Nye Verma kraftverk satt i prøvedrift.

– Vi har vært veldig spent de siste månedene. Noe arbeid gjenstår i og rundt inntaksdammen, men det skal ikke by på utfordringer. Vi tar sikte på at hele anlegget formelt blir overlevert Rauma Energi AS i august/september. Utfordringen nå de siste ukene har vært rørgata, men vi har fått løst det på en god måte. Rørgata er nå tett og produksjonen er i gang. Vi har god tro på at dette nå vil fungere så optimalt som mulig, sier Voldset i ei pressemelding.

Prøvedriften ble markert med kake og befaring. Både administrerende direktør Alf Vee Midtun og styreleder Arne Steffen Lillehagen er opptatt av å rose de som har deltatt i prosessen – fra planlegging, gjennomføring og sluttføring

– Dette er historie og en gledens dag, så absolutt. Og alt ser ut til å fungere på tilfredsstillende vis så langt, sier Lillehagen.

Rauma Energi AS vil komme tilbake med ei større markering ved det nye kraftverket ved en senere anledning.