Leder torsdag 2. mai 2019:

Det er mye god folkehelse i 398 Stikk Ut-poster

En av årets Stikk Ut-poster i Rauma ligger ved Herjevatnet. Bildet er tatt sist søndag, og snøen på grusvegen rundt vatnet er borte.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Nyheter

Har du ikke prøvd Stikk Ut? Da bør du vurdere å bli med i år. Stikk Ut er faktisk blant folkehelsetiltakene som engasjerer flest mennesker i fylket. I fjor ble det registrert 435.318 turer fra 21.670 deltakere.

Stikk Ut-sesongen er i gang. 1. mai gikk startskuddet, og i fylket er det 398 poster du kan oppsøke. 16 av postene ligger i Rauma. I år er håpet at enda flere raumaværinger enn i fjor blir med på sommerhalvårets massemønstring i regi av friluftsrådene i fylket.


Her er årets Stikk UT-turer i Rauma

Stikk-ut-sesongen starter 1. mai, og i år er det 16 turer i Rauma.


Sammenliknet med andre kommuner i Møre og Romsdal, har ikke folk i Rauma vært så begeistret for Stikk Ut, som de siste åra har erstattet den lokale og kommunale Turmålskonkurransen. Og dessverre forsvant noe av interessen da Turmålskonkurransen ble lagt ned.

Fjoråret ble imidlertid en framgang i antall registrerte Stikk Ut-brukere i Rauma, men potensialet er fortsatt stort. Hvis en rangerer kommunene i fylket etter brukere, havnet Rauma i fjor på 22. plass av 30 deltakende kommuner i fylket med 3.616 registrerte turer fordelt på 347 aktive brukere. Tidligere år har antall registrerte brukere vært betydelig lavere. Rauma er i siget, men andre ord.


Stikk Ut er et stort dugnadsprosjekt

– For første gang samler vi alle Stikk Ut-turene i Møre og Romsdal, og presenterer til sammen 381 Stikk Ut-turer for store og små, sier kommunens Stikk Ut-kontakt Lillian Bjerkeli Grøvdal.


Byene Ålesund, Molde og Kristiansund har ikke uventet flest aktive brukere og registreringer. Men i forhold til folketallet er det Eide, Aukra og Gjemnes som topper lista over flest brukere.

Vi er nok ikke mindre turglade i Rauma enn i mange andre kommuner i fylket. Heller tvert imot. Det handler nok mest om at mange ikke har registrert seg i Stikk Ut.

Stikk Ut er et fantastisk aktivitetstiltak som engasjerer i alle aldre og med ulike forutsetninger. Vi oppfordrer kommunens innbyggere til å bli med denne sesongen. Har du vært på de 16 stedene som postene er lagt ut på i Rauma, så kan du sikte deg inn på å oppleve en nabokommune og bedrive kortreist turisme. Det er mange som kommer til Rauma nettopp på grunn av Stikk Ut.