Vegvesenet ønsker mobildekning i Trollstigen ved hjelp av grønn energi:

Drar igang pilotprosjekt

Vegvesenet har invitert to mobiloperatører med på et pilotprosjekt for å etablere mobildekning i Trollstigen, – ved hjelp av fornybar energi.

Jobber for løsning: – Vi ønsker at det skal benyttes en eller annen form for grønn energi for å etablere mobilnettverk på Trollstigen, – som for eksempel sol- eller vindenergi. Vi tror det kan bety en fjør i hatten for den som får det til også, sier seksjonsleder i Vegvesenet, Torgeir Bye.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nyheter

Det var særlig etter en frontkollisjon i vår, der en varsler måtte kjøre i flere kilometer for å få mobildekning, at utfordringen med manglende mobildekning på Trollstigen fikk økt oppmerksomhet. Det er i dag ei strekning på 11 kilometer, fra Trollstigen-platået og mot Langdalen (Valldal) som ikke har mobildekning. Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sa under et besøk på Trollstigen i juni i år, at han lover at mobilproblemet skal bli løst.