Skolen i Pakistan kommer på timeplanen

Isfjorden skole omfavner det veldedige skoleprosjektet til Trym og Anette Sæland.
Nyheter

Torsdag denne uka satt en finpynta Jens Sæland på plass i auditoriet på Isfjorden skole. Iført den pakistanske festdrakta han fikk på 8-årsdagen som han feiret i landet, ventet han på resten av klassekameratene sine. For han, og pappa Trym, er klare til å fortelle om eventyret de fikk oppleve sammen med farfar Gunnar i høstferien i år. En lenge etterlengtet tur til den lille landsbyen Balay Gond, i Nordøst-Pakistan. Der ligger den lille skolen Marzigone som Trym, og kona Anette, er med på å drifte. Det startet med at paret ønsket å gi noe tilbake til samfunnet som tok så varmt imot dem da de var på klatretur i området. De donerte 30.000 som de fikk i bryllupsgave, og har de siste seks-sju åra sendt 5.000 dollar i året. I all hovedsak skal midlene dekke tre lærerlønninger, i tillegg til skolemateriell.