Fredag formiddag: Opprettholder rødt farenivå

NVE sier hastigheten fortsatt er høg.

Geolog Lene Kristensen.  Foto: Hogne Bø Pettersen.

Nyheter

- Siden i går kveld er hastigheten i øvre delen av fjellpartiet avtatt noe, men er fremdeles høy. I øvre delen er hastigheten nå 31 cm/døgn mens forflytningen har vært 55 cm det siste døgnet, sier geolog Lene Kristensen i NVE i en pressemelding..

I nedre delen/frontpartiet er det registrert bevegelse på 1,5-2,5 cm det siste døgnet. Det er registrert mange små steinsprang fra fjellpartiet av sivilforsvaret sin lyttepost.

Det har vært plussgrader gjennom hele natten, men temperaturen er lavere. Dermed har det trolig vært mindre snøsmelting og vanntilførsel til området. Temperaturen skal stige utover dagen og det er meldt regn lørdag og søndag. NVE opprettholder rødt farenivå.

Tirsdag denne uken hevet NVE nok en gang farenivået til rødt. Det har skjedd fire ganger tidligere i år. Siden 2014 har farenivået vært satt til rødt ti ganger.