Torsdag kveld: Opprettholder rødt farenivå

Siden i natt klokka fire har det bare kommet én millimeter nedbør. Likevel beveger fjellet seg kraftig.
Nyheter

NVEs sjefgeolog Lars Harald Blikra kunne torsdag kveld ved 18-tiden fortelle at de opprettholder rød faregrad. Og han oppsummerte dagen fra forrige brief klokka 10 i formiddag:

- Etter i formiddag fortsatte bevegelsen å være store, selv om det ikke kom nedbør. Så skjedde det mye fra to til halv fire. Det var 10-15 steinsprang-hendelser. Et lite parti oppe i den øvre delen økte i bevegelse utover dagen. Og så raste det i fronten, og så kom en bit av den øvre delen ned - blant annet der vi hadde strekkstag i fjor.

- I etterkant økte bevegelsene i hele fjellpartiet. Den nedre delen beveger seg mer enn den gjorde før, sier Blikra.

- Det har vært lite nedbør; siden klokka tre-fire i natt har det kun kommet en millimeter. Likevel har vi de store hastighetene. Så det er tydelig at fronten er begynt å slå sprekker og bli litt svakere. Så er vi spente på hva som skjer videre; om det stabiliserer seg eller fortsetter.

- Vi opprettholder selvsagt rødt farenivå ut fra bevegelsene og tilstanden til fjellet, konkluderer Blikra.