I formannskapet tirsdag hadde politikerne tomtevalget for barnehagen i Måndalen på bordet. Rådmannen ønsker å bygge mellom skolen og omsorgsboligene på Voll, mens FAU på skolen og i barnehagen vil bygge ny barnehage ved idrettsplassen.

Arne Steffen Lillehagen (V) foreslo å utsette saken, på grunn av den økonomiske situasjonen i kommunen.

- Vi har en del krevende saker som skal opp framover. Blant annet har vi en utfordring med Leiktun barnehage som blir dyrere enn antatt, og det skal bygges ny skole i Måndalen. Vi har fått en situasjon i dag angående økonomien som gjør at jeg vil foreslå saken utsatt, sier han.

Ordfører Lars Olav Hustad (H), Arne Hop (KrF), Ronny Antonsen (Frp) og Marit Nauste (Uavh) var enige i å utsette saken.

-  Det har skjedd noe fra i går til i dag. Jeg vil i hvert fall vente til etter budsjettseminaret 12. september før vi avgjør dette, sier Hustad.

- Bør behandles nå

Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV fortalte til Åndalsnes Avis mandag at de var klare for å stemme for tomta ved idrettsplassen.

Gudrun Herje Langseth (Sp), Magnhild Vik (Sp) og Per Vidar Kjølmoen (Ap) mente at det ikke var noen grunn til å utsette saken.

- Vi skal ikke vedta bygging eller budsjett, vi skal velge tomt. Det kan vi gjøre nå, mente Senterparti-politikerne. Kjømoen var enig:

- Dessuten tror jeg det er viktig for oss som kollegium, for å ha en viss troverdighet, at vi klarer å gjennomføre bygging av barnehagen i Måndalen, mener han.

- Bør ses i sammenheng

Arne Hop (KrF) mener at det er vanskelig å se barnehagesaken isolert.

- Det er vanskelig å behandle plasseringen av barnehagen isolert. Det er vel lurt å se dette i sammenheng med skolebyggesaken. Tror disse sakene tjener på å ses i sammenheng. Men jeg ser engasjementet i bygda. Har stor forståelse for at de blir skuffet over en utsettelse nå, sier han.

Denne argumentasjonen nådde ikke frem hos Arbeiderpartiet og Senterpartiet:

- Saken om skole og barnehage var opprinnelig komblet sammen av administrasjonen. Det var posisjonen valgte å splitte de to ved ved å framskylde barnehagen og sette full brems på skoleutbyggingen i budsjettmøtet i fjor. Da blir det litt rart å nå argumentere med at de igjen bør ses under ett, mener Kjølmoen.

- Jeg foreslo i fjor å ta med en utredning om å flytte skolen til idrettsplassen, nettopp for å kunne se det i sammenheng. Det ble nedstemt, sier Magnhild Vik.

Fem stemte for utsettelsesforslaget, tre stemte mot. Siden det ble fremmet et utsettelsesforslag ble ikke selve tomtevalget debattert. Magnhild Vik fremmet en mindretallsanke slik at saken går videre til kommunestyret, til tross for formannskapets utsettelse.