Tirsdag skal formannskapet bestemme seg for hvilken tomt de ønsker å bygge den nye barnehagen i Måndalen på. Den endelige avgjørelsen skal tas av kommunestyret den 12. september.

Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV har bestemt seg:

– Vi kommer til å stemme for tomta ved idrettsplassen, slår Magnhild Vik (Sp), Per Vidar Kjølmoen (Ap) og Marco Scarfi (SV) fast.

De var alle tre til stede på folkemøtet i Måndalen i forrige uke.

– Jeg er 110 prosent for å bygge ved idrettsplassen. Jeg kan ikke finne en eneste grunn for å flytte barnehagen ned til skolen, verken når det gjelder økonomi eller pedagogikk, sier Scarfi.

– Veldig enkelt

Vik beskriver valget som «veldig enkelt».

– Det er synd at ikke rådmannen var på folkemøtet, for det ble veldig ensidig. Men det ble i hvert fall veldig tydelig hva de fleste i bygda mener, sier hun.

De trekker fram bedre klima, og trafikksituasjon, samt uteområdet og tilgangen til idrettsanlegget som argumenter for å velge tomta ved idrettsanlegget.

– De 60.000 kronene i året rådmannen ser for seg å spare ved å bygge ved skolen kan ikke være styrende. Når bygda er så samstemt er det viktig at vi lytter, mener Kjølmoen.

– Det er jo de som skal bruke barnehagen, føyer Vik til.

– Må prøve å finne penger

Vik forteller at hun allerede i desember 2017 foreslo å utrede å flytte skolen opp til idrettsplassen, og mener at det kan være en bedre løsning enn å flytte barnehagen til skolen.

– Grunneier er positiv til det. Da kunne man i fått de fordelene rådmannen snakker om, men med et bedre klima og en bedre trafikksituasjon, sier hun.

De tre mener nå – uansett tomtevalg – at det er viktig at de prøver å finne penger til ny Måndalen skole.

– Det blir ikke så lett, siden vi har to store barnehageoppgraderinger foran oss. Men jeg tror alle partiene er enige om at dette er noe vi ønsker å få til, og vi vil jobbe for å finne pengene til ny skole, sier de tre.

– Ingen rolleblanding

Per Vidar Kjølmoen var ordstyrer under folkemøtet i Måndalen i forrige uke.

– Hvorfor det?

– Det var egentlig tilfeldig. Vi i partiet snakket med flere i Måndalen angående å få til et folkemøte om saka for å få mer informasjon. Vi kom fram til at det var best om FAU sto som arrangør. Det var litt tilfeldig at jeg sa ja til å være ordstyrer under møtet, forteller han,

– Du synes ikke det var en rolleblanding?

– Overhodet ikke, sier han.