Mittet Mat er historie. Nå tyder mye på at det nye firmaet, i de samme lokale, kommer til å bære navnet Mittet Vilt og Mat. Huseier og medeier i det nye firmaet, Tore Gunnar Faye, forteller at både han og Anne Bakkestuen nå arbeider på spreng med å finpusse lokalene til en ny og hektisk sesong. Det blir skjæring av viltkjøtt på Mittet, men i første omgang begrenses til å gjøre en jobb for jegerne. Foredling og salg blir det ikke kapasitet til i første omgang. Navnet Mittet Mat og Vilt er heller ikke formelt godkjent ennå, men håpet er at det er det blir.

Godt kjent

Faye viser til at tidligere eier og driver Roar Nordberg gjorde en stor jobb med å etablere navnet Mittet Mat og med det satte han Mittet på kartet. Kunder kom fra fjern og nær. Fra ytre strøk av fylket, fra Eikesdalen og fra Dombås. Kundene var mange og mangfoldige og nedslagsfeltet var stort. Faye håper og tror at omfanget og kundemassen nå bare blir enda større, ikke minst fordi kvotene er økt i forhold til i fjor. Nærmeste alternativ til å få hjelp med dette er dessuten Øre Vilt i Batnfjorden eller Bjorli.

To ansatte

Det er altså Anne Bakkestuen som vil stå for skjæringen av kjøttet sammen med Valdas Kvaselis som har fagbrev i faget og kommer fra Litauen.

– Hvor store mengder kjøttet regner dere med å få inn i løpet av høsten?

Anne Bakkestuen er opptatt av at det nesten er like mye jobb å skjære ned en kalv på 25 kilo som et stort dyr på 75 kilo. Hun mener derfor at det vil komme til å avhenge ganske mye av hvilke dyr de får inn når de skal summere kvantum ved jaktsesongens slutt. Tore Gunnar Faye viser til tidligere erfaringer der det har blitt skjært mellom 15 og 18 tonn og at det tilsvarer rundt 350 dyr.

– Hvor stor kapasitet har dere?

– Vi har tilgang på folk som kan trø til om nødvendig og det avhenger av kapasitet på kjøling der det stilles krav til at slakt ikke skal henge for tett. Hvor travelt det blir, vet vi ikke helt før det tar sesongen tar av, sier Faye og legger til at her ligger også mye ansvar på jegerne som bør passe på at kjøttet mørnes under gode forhold før det leveres til nedskjæring.

Kjølelageret var tomt, reint og ryddig da Åndalsnes Avis var på besøk denne uka. Både lokalene og de to initiativtakerne bar preg av «stille før stormen».

Servering

Tore Gunnar Faye forteller at Anne Bakkestuen også kommer til å være krumtappen når de dessuten vil forsøke å videreføre catering og servering av mat fra lokalene på Mittet. Utstyret på kjøkkenet er fortsatt på plass og det er et enkelt røykeri for røyking av fisk. I løpet av sommeren har dessuten gjester på campingplassen i bygda eller andre interesserte hatt mulighet til å bestille seg mat i kafélokalene. Faye utelukker ikke at dette er et tilbud som etter hvert kan utvides omdet viser seg at det blir behov for det.

Men først av alt braker det snart løs med mottak av vilt. En løsning som helt sikkert får mange lokale jegere til å senke jaktpulsen.