Molde og Romsdal turistforening har omorganisert seg og har styrket administrasjonen. Det har blant annet ført til at de er i gang med å skaffe seg såkalte rutefaddere som har ansvaret for hver sine stier i fjellet. Målet med dette er at stiene skal ha tilsyn minimum et par ganger i året, gjerne mer, og at kvaliteten på stiene skal bli bedre.

Arnstein Eide i MRT forteller at dette tidligere var organisert med en egen vardekomité som hadde ansvaret for alle stiene. Dette førte til at det kanskje gikk 6-7-8 år mellom hver gang det ble gjort vedlikehold på en del av stiene.

– Våre rutefaddere skal gå stiene og se etter om det er ekstra våte partier som skal steinlegges, om det trengs reparasjon av eller helt nye bruer eller klopper, hvordan det står til med skilting og rødmerking og om det trengs kvisting i skogen. Små tiltak skal fadderne gjerne sjøl utføre, men vi bistår gjerne om det skulle være større tiltak, sier Arnstein Eide.

Arnstein forteller at det har vært god respons etter at MRT begynte å lete etter rutefaddere både på Facebook og på egen heimeside. Mange har meldt seg, men det mangler også faddere på en del stier og Arnstein oppfordrer folk til å melde seg og gjøre en innsats.

Av lokale stier som mangler faddere nevner Eide følgende:

Grøvdal-Hoemsbu, Slettvikar-Berild, Romsdalseggen (der det er forsterket tilsyn), Vasstindbu-Svartvassbu og Grøvdalen-Eikesdalen.

– Vårt mål er at vi med dette skal heve kvaliteten på stiene våre på sikt, sier Arnstein Eide.