– Vestlandet får det verste været. Flere lavtrykk kommer inn i løpet av helgen. En ny front med sørvestlig vind og bygenedbør starter allerede før lørdag, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Og bygeværet vil holde seg hele helga.

Nord på Vestlandet, i Hordaland og Sogn og Fjordane, kan det komme opp i sørvestlig liten stiv kuling før det roer seg ned mot frisk bris mot søndagen.

Sol mandag

Så letter det litt i løpet av søndagen. Det skjer først i sør, i Rogaland. Etter hvert mot mandagen blir været lettere også for resten av Vestlandet.

Det kan til og med bli sol mandag, men det er bare en kortvarig bedring i været.

– Tirsdag kommer det inn et nytt lavtrykk med sørvest og vestavær og en god del nedbør over hele Vestlandet. Det kan bli en del vind på kysten av Hordaland og Sogn og Fjordane med stiv kuling ifra vest. Bygene vil fortsette mot onsdagen. Og det ser ut som det vil fortsette med bygeværet også resten av neste uke, varsler meteorologen.

Temperaturene vil ligge på rundt 10 til 15 grader.

Hele landet

Ingen steder i landet slipper unna de kommende lavtrykkene

– Hele landet blir preget av lavtrykkene som begge kommer fra sørvest, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Hun understreker at noen ønsker seg regn og er glad for det.

– Skogbrannfaren er avblåst nå, og det er bra. Det er fortsatt lokal skogbrannfare noen plasser i Sør-Norge, men vi har ikke noe generelt varsel for et større område lenger. Og det ser ut som det skal holde seg sånn. Hvis det fortsetter å regne framover blir bakken gjennomfuktet. Det betyr rotbløyte, sier Svanevik.

Kaldest på 1894 moh.

Det kaldeste punktet i landet blir trolig på Juvvasshø i Oppland som ligger på 1894 meter. Her er det muligheter for minusgrader mot slutten av den kommende uka.

– Vi vil nok komme relativt nært frost enkelte netter, og det er sikkert allerede noen som har opplevd frost på bilen om morgenen. Men det er ikke noen store områder som får minusgrader. Trolig kan det bli ned mot 2 eller 3 plussgrader noen steder.

Fortsatt sommer

Selv om det kan bli kalde dager framover noen steder, er sommeren absolutt ikke over.

– Det er ikke en umulighet for mange fine og varme sommerdager. Særlig på Østlandet er det store muligheter, forsikrer hun.

I Nord-Norge, i Nordland og særlig Troms, blir tirsdag den beste dagen kommende uke. Finnmark får det beste været onsdag og torsdag, før det nye lavtrykket kommer inn.

Også i Trøndelag og Møre og Romsdal blir det surt den kommende uka med opptil stiv kuling og regnvær i perioder. Her blir også de letteste dagene tirsdag og onsdag.