Det sier Grethe Kongshaug i Nasjonale turistveger. Men så sier hun også at hun ikke har sett skrotet som Åndalsnes Avis forteller om og at hun egentlig ikke har penger til å ta seg av slike utfordringer som dette er. Hun henviser til Rauma kommune som forurensningsmyndighet på stedet.

Miljøvernleder Jan Petter Vad i Rauma kommune er også klar. Slikt skrot det her er snakk om skal ikke ligge ute i naturen. Vad forteller at han har sett deler av skrotet vi snakker med egne øyne og han er enig i at det ikke skal være slik. Han viser til lova som sier at det er den som forsøpler eller grunneier som i utgangspunktet er ansvarlig for forsøpling og forurensning.

– Men hvem som eier dette er det kanskje ikke så lett å definere, sier Vad.

Skrotet skriver seg helt tilbake til den gangen det var både motell og overnatting på Alnesskaret på toppen av Trollstigen og dette ligger mange år tilbake i tid.

– Blir det slik at pila ofte peker mot kommunen i slike saker som dette?

– Det blir ofte slik når det ikke blir gjort noe med det. Jeg vil nå undersøke om det er mulig å finne noe eierforhold i dette, sier Vad og legger til at det kanskje kan være noe penger som forvaltingen av Reinheimen nasjonalpark har til slike opprydningsaksjoner som det her er snakk om. Han ser for seg at kanskje et spleiselag mellom kommune, Statens vegvesen og Reinheimen nasjonalpark kunne være en løsning.

Nasjonale turistveger

Grethe Kongshaug i Nasjonale turistveger sier hun ikke har penger, men avviser ikke at hun vil se på hva som kan være mulig sammen med andre for å få ryddet opp i skrotet det her er snakk om.

Reinheimen nasjonalpark

Ingvild Øyjordet er nasjonalparkforvalter og seier hun ikke kjenner til skrotet vi her snakker om. Etter at hun får plasseringen beskrevet, sier hun at det ligger innenfor Trollstigen landskapsvernområde, men at også det ligger innenfor verneområdet og dermed forvaltningsansvaret til Reinheimen nasjonalpark.

– Alle ønsker nok at slike ting blir rydda bort, sier Øyjordet og legger til at de har heimel til å kreve det om eier kan identifiseres.

– Styret kan eventuelt sette av penger og bruke penger til opprydning dersom det blir fremmet sak på det. Vi får penger over statsbudsjettet og gjennom Miljødirektoratet, sier Øyjordet og legger til at hun vil ta initiativ til at det blir sett nærmere på skrotet det blir henvist til.

– Et spleiselag kan høres ut som en fornuftig løsning, sier Øyjordet.